Elecoo cvso

Hoe bespaar ik op elektriciteit ?


Ontdek de beste tips en bespaar.

Verlichting

Dat u met LED verlichting heel wat kunt besparen wist u waarschijnlijk al. Maar is alle LED verlichting wel even zuinig ? Wat met TL lampen en spaarlampen ? Kan ik nog extra besparen als ik al LED verlichting heb ?


Bekijk de tips

Huishoudtoestellen

Koelkast, wasmachine, vaatwasser, droogkast of stofzuiger ...  Deze toestellen zorgen voor een groot deel van uw verbruik. Lees waar u moet op letten als u een nieuw toestel koopt of hoe u de bestaande zuiniger kunt maken.


Bekijk de tips.

Computers, printers, tv, ...

Uw televisie-toestel, computer, laptop, smartphone, printer, ... kunnen een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit verbruiken. Leer hoe u op elektriciteits-kosten kunt besparen met uw bestaande toestellen of waar op te letten als u nieuwe koopt.


Bekijk de tips.

Elektrische boiler(s)

Verwarmt u uw warm water geheel of gedeeltelijk met elektrische boilers ? Ontdek hoe u met uw bestaande boilers kunt besparen of waar u moet op letten als u een nieuwe koopt.


Bekijk de tips.

Elektrische verwarming

Verwarmen met elektriciteit is lang een zeer dure manier van verwarmen geweest en kan dat vandaag nog steeds zijn. Maar er zijn manieren om elektrisch te verwarmen, zonder deze zeer hoge kosten. Leer meer over infrarood verwarming, warmtepompen, ... .


Bekijk de tips.

Elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen kunnen een pak beter zijn voor het milieu en ook een stuk goedkoper zijn om mee te rijden. Ze kunnen echter ook voor ongewenst hoge elektriciteitsfacturen zorgen. Lees hier hoe u hoge facturen kunt vermijden.


Read more

Investeren in eigen energie-opwekking ?


Wij geven u graag enkele tips bij de aankoop van zonnepanelen of een warmtepomp.

Zonnepanelen

Net zoals dat het geval is voor strijkijzers, wasmachines of een nieuwe stofzuiger, zijn er bij zonnepaneel-installaties enorme kwaliteitsverschillen. Deze verschillen kunnen een grote impact hebben op rendement, levensduur en veiligheid. 


Lees hier waar u best op let als u zonnepanelen wil laten plaatsen.

Warmtepompen

Er bestaan heel wat verschillende types zonnepanelen. U kunt een warmtepomp aankopen enkel voor warm water of enkel voor verwarming, maar ook voor koeling of alles samen. Kwaliteitsverschillen zullen uw rendement bepalen, alsook de beschikbare technieken.


Lees hier waar u best op let als u een warmtepomp wil laten plaatsen.